Koivijvers

Hoveniersbedrijf Harald Kwint legt prachtige koivijvers aan

Ons enthousiasme en de specialisaties rondom het aanleggen en onderhouden van natuurlijke koi-vijvers is groot. We leggen koi-vijvers aan van A tot Z. We begeleiden onze opdrachtgevers van ontwerpadvies tot het zorgvuldig selecteren van de juiste filtering voor optimaal waterbeheer, en alles daartussen in.

Koi zijn prachtige Japanse vissen die tot 100 centimeter lang kunnen worden. Koi is afgeleid van het Japanse woord voor gekleurde karper: Nishikigoi’. Stikt genomen is de benaming ‘koi-kaper’ dus dubbelop. Belangrijker dan dit feitje is het feit dat koi kostbare vissen zijn die ruimte en een uitstekende waterkwaliteit nodig hebben. Het gaat bij de aanleg van een koi-vijver dan ook om een speciale vijver die in afmeting en waterzuivering anders moet worden opgebouwd dan een siervijver. Algemeen moet u rekening houding met 1000 liter water per koi.

Traditionele of moderne koi-vijver

Wanneer u kiest voor een koi-vijver van Hoveniersbedrijf Harald Kwint, bent u verzekerd van een mooie vijver, die aan alle benodigde eisen kan voldoen. Inclusief door onszelf geïmporteerde koi uit Japan. Traditioneel komt de koi-vijver mooi tot zijn recht in de Japanse tuin waarin plaats is voor een waterval, beekloop of een bruggetje over de vijver. Dit kunnen wij allemaal in het ontwerp realiseren. Maar ook wanneer u kiest voor een moderne koi-vijver bieden wij u een compleet pakket aan.

Van aanleg tot onderhoud

Naast het ontwerpen en het aanleggen van de koi-vijver verzorgen we vijveronderhoud en kunnen wij u adviseren over de juiste pompen en filters. Het schoonmaken van het filter kan tot het minimum worden beperkt dankzij professionele filtersystemen. Uw koi-vijver is bij Hoveniersbedrijf Harald Kwint in juiste handen!